Advocaten & Mediators

Familierecht – Erfrecht

Uw gespecialiseerd advocaat erfrecht en advocaat familierecht in Amsterdam

Mr. A. de Visser

Ik ben sinds 1993 werkzaam als advocaat en sinds 1999 ook als mediator. Ik treed zowel op als advocaat van één cliënt in de rechtbank, maar ook als mediator voor twee cliënten gezamenlijk. Mijn ervaring is dat cliënten in een echtscheiding vaak uiteindelijk het meest gebaat zijn bij oplossingen in onderling overleg. Voor kinderen is het altijd fijn om te weten dat hun ouders tijdens de echtscheiding duidelijk rekening houden met de belangen van de kinderen.Indien een echtscheiding in onderling overleg niet tot de mogelijkheden behoort, dan schrik ik er niet voor terug om voor uw belangen in een rechtszaak op te komen.Sinds 2018 richt ik mij mede op het erfrecht, ook als nalatenschapsmediator.

U kunt bij mij terecht voor online mediation via de beveiligde omgeving van Verder Online Mediation. Ook is het mogelijk om in overleg (aanvullend) mediation per video te organiseren met gebruik van Skype, Teams of Zoom.

Vanzelfsprekend ben ik lid van de specialistenverenigingen vFAS, Mediatorsfederatie Nederland, VEAN (aspirant) en de Stichting Nalatenschapsmediation.

Ik heb gestudeerd in Amsterdam en Londen. Voor mij is het geen enkel probleem om met cliënten in het Engels te communiceren.

In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen. Ik heb onder meer de marathons van Amsterdam, New York en Pittsburgh op mijn naam staan. Daarnaast heb ik toneelspelen als hobby. In 2018 stond ik zelfs op de planken van de Rabozaal in de Stadsschouwburg.

hans-1
Baerle87 - uw advocaat met specialisatie erfrecht en familierecht

BLOG

IS INTERVISIE EEN OVERBODIGE LUXE ?

Als vFAS familierecht advocaat en mediator ben ik al geruime tijd lid van twee intervisiegroepen. De ene groep is een echte vFAS groep en de andere groep bestaat uit mediators van diverse pluimage. Beide groepen bestaan uit leuke mensen, die serieus met hun werk bezig zijn. Alle deelnemers hebben wel eens een periode dat zij minder vaak komen, bijvoorbeeld vanwege drukte of gewoon even “geen zin”, maar uiteindelijk duikt iedereen weer op. Door de jaren heen is in beide groepen een professionele vaste band ontstaan, vaak slechts gebaseerd op de intervisie-bijeenkomsten en los van ieders dagelijkse werkomgeving. So far, so aangenaam.
Ongeveer twee jaar geleden spoedde ik mij weer eens naar een bijeenkomst. Een beetje te laat. Niemand bleek een dilemma te hebben en de sfeer was zeer relaxt. Ik had ook niet echt een dilemma, maar ik wilde best wel even een voorzetje doen en vertelde de eerste de beste casus die mij te binnen schoot. Kennelijk was de intervisiebegeleider geïnspireerd en suggereerde om eens de flip-over te gebruiken om mijn eigen input en die van de overige deelnemers op te schrijven. Leek mij ook wel een goed idee, gewoon voor de lol. Er ontstond heel geleidelijk – en voor mij volkomen onverwacht – een situatie waarin mijn blinde vlek (die niet alleen in het vrij lichte dilemma van die middag speelde, maar zeker ook op andere momenten) in grote koeienletters op de flip-over terecht kwam. De overige deelnemers moesten er wel een beetje om lachen, toen zij zagen wat een revelatie dit voor mij betekende. Maar niemand gaf er ook maar een moment blijk van dat ze mij niet serieus namen. Integendeel.
De flip-over tekst heb ik mee naar huis genomen en heeft een paar dagen op de vloer gelegen (met de tekst naar boven!). Toen was het genoeg. Ik had inmiddels door op welke manier ik mijzelf in de weg zat op bepaalde momenten in mijn werk. Deze bladzij kon dus worden omgeslagen en de flipover tekst kon de prullenbak in. Eigenlijk vanaf dag 1 ging ik mijn werk met veel meer rust en zelfvertrouwen tegemoet. Geen slecht resultaat van een uurtje intervisie!
Uiteraard gaan de meeste intervisies niet zo diep. Die middag gebeurde er iets speciaals (althans voor mij). Maar elke keer is er wel iets te leren, niet alleen van de eigen ervaringen maar ook van die van anderen. Je zou kunnen zeggen dat intervisie een luxe is, maar wat mij betreft zeker geen overbodige!

De blinde vlek waar het over ging blijft het “geheim” van mij en de deelnemers van die middag.
Dat is natuurlijk ook wel een fijne luxe!
Hans de Visser