Advocaten & Mediators

Familierecht – Erfrecht

Nalatenschapsmediation Amsterdam

Nalatenschapsmediation

Mediation bij Erfrecht

Bij  (potentiële) conflicten die te maken hebben met nalatenschappen en erfrecht is mediation een zeer geschikte methode om tot afspraken en oplossingen te komen. Deze vorm van mediation wordt nalatenschapsmediation genoemd.

Een gespecialiseerde nalatenschapsmediator heeft de vaardigheden van een mediator gecombineerd met gedegen kennis van het erfrecht. Deze kennis en vaardigheden worden ingezet om alle betrokkenen optimaal te begeleiden en voor te lichten. Hiermee kan een kostbare en onprettige procedure bij de rechtbank worden voorkomen. De ervaring leert dat rechtszaken over erfrecht vaak lang duren en een onzekere uitkomst hebben. Er zijn vaak hoge kosten en veel negatieve emoties.

In een mediation zijn de kosten en de negatieve emoties veel beter beheersbaar. De deelnemers aan een mediation zijn niet afhankelijk van de rechtbank voor een oplossing en de snelheid van de oplossing.

Indien u denkt dat mediation over een nalatenschap iets voor u is kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Hans de Visser. Hij is aangesloten de de Stichting Nalatenschapsmediation. Daarnaast procedeert hij ook als advocaat in erfrechtzaken. Hij weet dus uit eigen ervaring wat de voordelen en de nadelen zijn van een rechtszaak of mediation.